duminică, 14 februarie 2010

Clipe de mare emoţie











































































Şi cel de-al doilea concert In Memoriam Grigore Vieru s-a bucurat de un deosebit succes. Ca şi în prima seară, mai bine de 2.000 de spectatori au luat cu asalt sala Palatului Naţional din Chişinău. Trebuie să spun un cuvânt despre aceşti senzaţionali spectatori...Parcă împreună înalţă un templu închinat Artei. Ştiu cân să tacă, ştiu când să aplaude sau să ovaţioneze. Am mai spus-o şi o voi repeta fără să obosesc: artistul român care nu a trăit un spectacol la Chişinău nu ştie ce înseamnă act artistic la cele mai înalte cote. Mă înclin şi mă închin lor, spectatorilor basarabeni şi le doresc puterea de a nu se lăsa pervertiţi de nimic din ce înseamnă show pueril (şuşanea)!
ADRESEZ GÂNDURI BUNE CELOR PE CARE I-AM SIMŢIT IMEDIAT PRIETENI MINUNAŢI (FRAŢI, AŞ PUTEA SPUNE!) : Traian Ungureanu (de la grupul "Ştefan Vodă" de la Mănăstirea Căpriana), Iuliei şi lui Mihai Ungureanu ( artişti plastici şi români adevăraţi!), maestrului Nicolae Botgros (inegalabilul conducător al "Lăutarilor"), lui Nicolae Dumbravă şi multor altora! Şcoala Micilor Vedete s-a îmbogăţit şi ea cu prieteni noi: surioarele Mihaela şi Mădălina, şi Cătălin (artişti pricepuţi ce au fost deja invitaţi în spectacole alături de noi, atât în România, cât şi în Moldova).
La Chişinău a fost dezvelit, în parcul central, pe Aleea Scriitorilor, bustul lui Grigore Vieru. Televiziunea Naţională, Noroc Tv, Radio Moldova şi alte posturi de radio şi de televiziune au transmis, fie în direct, fie înregistrat, acest spectacol. Presa scrisă a reflectat, de asemenea, pe larg, evenimentul.
A plouat intens în ziua plecării noastre din Chişinău, iar la trecerea peste Prut un soare vesel ne-a zâmbit. Poate şi pentru că a început demontarea gardului de sârmă ghimpată de pe malul din dreapta al râului şi pentru că din Constituţia Republicii Moldova dispare sintagma de "limbă moldovenească".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu