luni, 5 octombrie 2009

Primele rânduri despre ETNO-JUNIOR-FEST şi ZILELE ZÂMBETULUI DE COPIL













Preluare din cotidianul "Dâmboviţa"

Zilele zambetului de copil - exercitiu de fericire-


Elena-Alexandra Oprescu Data: Octombrie 5, 2009
Targoviste - capitala copilariei

Timp de doua zile, Targovistea a fost capitala copilariei. Sambata si duminica, Primaria Municipiului Targoviste, Teatrul “Junior”, “Scoala Micilor Vedete” si Clubul Victoriosilor au oferit momente deosebite copiilor prezenti, atat in incinta Casei de Cultura a Municipiului Targoviste, cat si in Piata Mihai Viteazu, atunci cand timpul a permis. Partener de onoare a fost Primaria Aninoasa, alaturi de Biblioteca Judeteana, Centrul Europe Direct, media locala - evident, si Ziarul Dambovita, Centrul Creatiei Populare Dambovita, primariile din Lucieni, Pietrari, Dragomiresti si Vacaresti. Copii si adolescenti din opt judete au lasat uimita asistenta atat prin interpretarea artistica, cat si prin deosebita lor prezenta scenica. Initiatorul si realizatorul Zilelor Zambetului de Copil a reunit la Targoviste copii din Cluj, Neamt, Sibiu, Calarasi, Ialomita, Vrancea, Mehedinti, Dambovita, Arges si Bucuresti. Un gand deosebit de emotionant, plin de traire, a venit din partea primarului municipiului Targoviste, Gabriel Boriga - un om ce intotdeauna a oferit sprijin culturii si, cu mult drag, actiunilor dedicate copiilor si copilariei si care si-a aratat, in continuare, deschiderea spre astfel de actiuni. Un record national s-a stabilit la Targoviste, zeci de carucioare, copii, bunici si parinti prinzandu-se intr-o hora a carucioarelor. Printese, vrajitori, regine, clovni, multe alte personaje de basm au animat atmosfera. Colectia de papusi de portelan a familiei Mihalache a adunat, in jurul sau, o multime de copii. A avut loc si o inedita parada, si anume, o parada a costumului popular, fiind astfel prezentata colectia personala de etnografie a Cristinei Ilie. Parerea unanima a asistentei a fost una de...100 de puncte. Manifestarea a fost complexa. Copiii au o foarte buna pregatire artistica, voci foarte bune si evolueaza cu multa placere, aspect ce se regaseste cu prisosinta in calitatea spectacolului. Zilele zambetului de copil nu au insemnat doar parte artistica. In targul organizat pe platoul din fata Casei de Cultura a municipiului, copii si parinti au putut opta pentru diferite oferte educationale si au participat chiar si la lansari de carte ale scriitorilor targovisteni. In cadrul unei tombole, au fost castigate telefoane mobile. Multe alte cadouri si diplome au primit toti participantii.

Preluare din "Adevărul de seară"
Târgovişte: Repetiţie pentru Cartea Recordurilor
Autor: Sorin Florea
Data: 4 oct 2009

Organizatorii festivalului Zilele Zâmbetului de Copil au făcut prima repetiţie pentru Cartea Recordurilor cu Hora Cărucioarelor, cea mai mare horă de cărucioare din lume.
Aceasta s-a desfăşurat în Piaţa Mihai Viteazul şi au participat, alături de copii, şi părinţii. „Astăzi vom filma acţiunea noastră şi vom trimite înregistrările la Guinness Book. Nu există informaţii în acest moment despre un astfel de record. În funcţie de răspunsul primit de la oficialii Guinness Book, peste trei săptămîni vom aduce chiar un reprezentant şi vom încerca din nou stabilirea recordului. Sper ca în trei săptămâni să strângem foarte mulţi târgovişteni la recordul nostru“, a declarat Victor Mihalache, iniţiatorul acţiunii şi organizatorul evenimentelor.Ziua a început cu „Mini-discoteca celor mici“, un program de animaţie muzicală în care au fost prinşi toţi copiii prezenţi la faţa locului.De la ora 11.00, a fost organizată şi o colectă de obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi alimente. Intitulată „Să fim buni, să fim mai buni!“, colecta a avut ca scop strângerea de ajutoare pentru copiii aflaţi în dificultate. Spectacolele continuă până searaDe la ora 16.00, în Piaţa Mihai Viteazul puteţi urmări un spectacol extraordinar oferit de grupul de dans sportiv Magic Dream, trupa de hip-hop Street Angels şi formaţia de dansuri populare a Colegiului Naţional „I.L. Caragiale“ din Ploieşti. Spectacolul va fi continuat cu „Scena Vieţii – Viaţa Scenei“, un program oferit de Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor.Iubitorii de carte sunt invitaţi să participe de la ora 17.00 la prezentări de carte şi de ofertă educaţională în cadrul târgului educaţional deschis special cu ocazia acestui eveniment.

Preluare din săptămânalul "Incomod"

MARATON CULTURAL LA ANINOASA ŞI TÂRGOVIŞTE

În această seară de 2 octombrie, au debutat “Zilele Culturii în Aninoasa”, deschizător de drum fiind Festivalul Naţional de Muzică Etno pentru Copii „Etno-Junior Fest”. Au evoluat peste 25 de copii sosiţi la Aninoasa din mai multe judeţe ale ţării. Seara se va încheia cu un recital extraordinar al îndrăgitului solist Mihai Trăistariu, urmat de o discotecă în aer liber şi un carnaval pentru cei mici. Pe 3 şi 4 octombrie, Aninoasa va fi partener, alături de comunele Lucieni, Dragomireşti, Văcăreşti şi Pietrari, al primei ediţii a manifestărilor intitulate „Zilele Zâmbetului de Copil”, organizate în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte. Cultura va reveni acasă, la Aninoasa, pe 6 şi 7 octombrie, când se vor desfăşura „Festivalul primarilor artişti”, „Rural Film Fest” şi „Noaptea de poezie de la Mănăstirea Viforâta”.
Adriana Răceanu, Ion Obăgilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu